به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، دهها نفر از معترضان لبنانی در بیروت علیه سیاستهای و ادامه تنش در قره باغ روبروی سفارت جمهوری آذربایجان در لبنان تظاهرات برگزار کردند.
گفته شده که معترضان با سر دادن شعارهایی علیه جمهوری آذربایجان تلاش داشتند تا وارد سفارت آذربایجان شوند.
معترضان لبنانی در بیروت همچنین همبستگی خود در حمایت از ارمنستان را اعلام کردند.
طی هفته گذشته مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان باردیگر شاهد یک تنش به نسبت بزرگ بود که در جریان این تنش تعدادی از نیروهای دو طرف جان خود را از دست دادند.
در همین ارتباط نیز، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز جمعه با صدور بیانیهای اعلام کرد که در جریان درگیریهای اخیر با در مزر با ارمنستان، ۷۷ نظامی این کشور کشته شده اند. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با به روزرسانی فهرست اسامی سربازانی که در درگیریهای اخیر کشته شده اند، از جان باختن ۷۷ نظامی این کشور خبر داد.
براساس این فهرست، از ۱۲ سپتامبر تا کنون در درگیریها با ارمنستان ۷۷ نظامی آذربایجان کشته شده اند.
نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان هم در نشست کابینه دولت این کشور در ارتباط با ادامه درگیرهای مرزی با نظامیان جمهوری آذربایجان گفت: تا کنون ۱۳۵ نظامی ارمنی در این درگیریها کشته شده اند که این شمار قطعی نیست. شمار زیادی هم مجروح شدند.
«پس از چند روز تنش، آرمن گریگوریان»، دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان روز پنجشنبه اعلام کرد که ارمنستان و جمهوری آذربایجان به لطف تلاشهای بینالمللی از ساعت ۲۰:۰۰ به وقت محلی (۱۹:۰۰ به وقت مسکو) در ۱۴ سپتامبر به توافق آتش بس رسیدهاند.
وزارت دفاع ارمنستان روز سهشنبه اعلام کرده بود که نیروهای جمهوری آذربایجان کمی بعد از نیمهشب آتش شدیدی از سامانههای توپخانه، مسلسلهای سنگین و سلاح گرم به سمت شهرکهای گوریس، سوتک و جمروک گشودهاند. پس از این درگیری شورای امنیت ملی ارمنستان جلسه فوقالعادهای برگزار کرد و تصمیم گرفت از روسیه با اجرای مفاد پیمان دوستی، همکاری و کمک متقابل و همچنین از سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) و شورای امنیت سازمان ملل کمک بگیرد. به گفته «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر ارمنستان، در دور جدید درگیریها، حداقل ۱۰۵ سرباز ارمنی کشته شدند.
در همین حال، الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان، تشدید تنشهای کنونی را به گردن رهبری سیاسی نظامی ارمنستان انداخت و گفت که نیروهای مسلح کشورش در حال انجام اقدامات تلافی جویانه هستند. به گفته وزارت دفاع آذربایجان، ۵۰ نظامی آذربایجانی در این درگیریها کشته شدند.
همچنین ریاست جمهوری فرانسه اعلام کرد که موضوع موج جدید درگیریهای مسلحانه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه قره باغ را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع خواهد داد. در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری فرانسه اشارهای به تاریخ دقیق برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت برای بررسی موج جدید تنشهای مسلحانه بین باکو و ایروان نشده بود.
نظر شما